Penulis tidak bertanggungjawab atas segala kesulitan yang timbul akibat daripada penggunaan sebarang bahan dalam blog ini. Sebarang maklumat yang tercatat dalam blog ini adalah hampir tepat pada tarikh penulisan tetapi mungkin berubah mengikut keadaan semasa.

Sekiranya ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila tuliskan di ruangan komen atau e-melkan kepada penulis. Komen anonymous dibenarkan, tetapi anda digalakkan untuk meninggalkan komen dengan mendaftar masuk akaun Google atau Blogger masing-masing.

Sebarang komen yang tidak berpatutan atau difikirkan tidak sesuai akan dibuang selaras dengan Akta Keterangan (pindaan 2012) di mana pemilik blog bertanggungjawab terhadap segala komen yang disiarkan.

Pemilik rumah penginapan atau homestay juga dibenarkan tulis iklan di ruangan komen. Terima kasih. =)

Tuesday, June 1, 2010

Kisah lama...

Dulu time aku mahukan Dia, Dia tak layan...

Anta mesej, Dia tak reply (balas)...
Bukan sekali, bukan 2 kali, malah beberapa kali...
Dan kadang2, bila aku mesej kat chat facebook, Dia terus offline...

Time aku terjumpa keluarga Dia kat Gunung Ledang Resort, Dia duduk jauh2 daripada aku...

So, aku pun menganggap Dia tak mahukan aku...

Ok... fine... dan aku pun mengundur diri...

Time aku balik dari Probag (rujuk entri ini), aku dapat dua hadiah sempena hari jadiku yang jatuh pada tarikh aku ada probag tu... satu daripada kawan sekelas, dan satu lagi daripada Dia (kata kawan aku yg memberi tu la)... Time tu aku anggap kawan aku tu main2 je... sebab antara aku dan Dia dah tak berhubungan...

Dan setelah itu, aku pun mula tersangkut pada seseorang yang amat istimewa dalam hidup aku... yg memang sempurna... yg sangat3 aku kenali... yg memang aku tak dapat nak lupakan lagi... Nak tahu sape? Tak payah la ye... nanti kitorang dah confirm nanti aku beritahu anda ye... :p

Ok2... kita sambung cerita...

Baru2 ini, Dia mesej aku kat facebook... tapi disebabkan sikap aku yg suka main game tanpa mengoffline chat fb, maka aku x perasan mesej itu... dan of course aku x rply... and suddenly beberapa hari berikutnya, beberapa orang kawan aku memberitahu aku bahawa Dia merajuk kat aku sebab x rply mesej... dan dari situlah terbuka segala yg tersimpan selama ni... kata kawan aku tu, Dia masih ada hati kat aku lagi...

So, dalam hal ni siapa yg perlu dipersalahkan?... kenapa setelah aku pergi kepada yg lain baru Dia nak kat aku... kenapa bila aku dah tak de perasaan pada dia lagi, baru dia nk zahirkan perasaan dia pada aku...

Maaf ku tak bisa, memilih dirimu... kerna ku terlalu, mencintai dia...

Aku sememangnya dah tak dapat melupakan insan baru dalam hidup aku ni... so, minta maaf ye, aku tak dapat pilih kamu... usahlah aku dipersalahkan terjadinya sebegini... pergilah cari yg lain... semoga bahagia ye... =)

7 comments:

sab=) said...

interesting story..^_^

Hazman said...

Thanx... =)

hannahunny said...

setie pade si "die" abgman . HEHE .

Hazman said...

Apakah maksudmu? Siapakah yg kamu maksudkan dengan "die" itu? haishhh... ;)

AM said...

man2,,,aty ko keras man,,,,tp kesetiaaan adalah hak milik setiap insan,,,steady r man!

hannahunny said...

alaa budak 1 taman tuh laa . HEHE .

Hazman said...

Am - apa maksudnya ati keras tu? kurang mengerti d ctu... huu~ =)

Ana - Haha... wajib setia pada dia... =)