Penulis tidak bertanggungjawab atas segala kesulitan yang timbul akibat daripada penggunaan sebarang bahan dalam blog ini. Sebarang maklumat yang tercatat dalam blog ini adalah hampir tepat pada tarikh penulisan tetapi mungkin berubah mengikut keadaan semasa.

Sekiranya ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila tuliskan di ruangan komen atau e-melkan kepada penulis. Komen anonymous dibenarkan, tetapi anda digalakkan untuk meninggalkan komen dengan mendaftar masuk akaun Google atau Blogger masing-masing.

Sebarang komen yang tidak berpatutan atau difikirkan tidak sesuai akan dibuang selaras dengan Akta Keterangan (pindaan 2012) di mana pemilik blog bertanggungjawab terhadap segala komen yang disiarkan.

Pemilik rumah penginapan atau homestay juga dibenarkan tulis iklan di ruangan komen. Terima kasih. =)

Friday, June 24, 2011

Atas permintaan : PC FAIR 2011 (II) dan PC EXPO 2011

Sebenarnya saya dah tulis benda ni kat wall post dalam facebook saya.. Tapi atas permintaan kawan-kawan yang tak ada Facebook, saya tulis sekali lagi di sini.

Entri ini mengenai PIKOM PC Fair 2011 siri 2.
JADUAL PIKOM PC FAIR TERKINI, KLIK SINI

1: PIKOM PC Fair 2011 siri 2. Untuk orang-orang di selatan, siri dua untuk area selatan iaitu Johor Bahru dan Melaka ni dah terlepas. Lokasi seterusnya ialah kat area-area utara dan pantai timur seperti berikut:
30 Jun - 2 Julai 2011
Pusat Dagangan Terengganu, Kuala Terengganu

1 Julai - 3 Julai 2011
Berjaya Megamall, Kuantan, Pahang

15 Julai - 17 Julai 2011
Star Parade, Alor Setar, Kedah

28 Julai - 30 Julai 2011
Kelantan Trade Center, Kota Bharu, Kelantan

**Tak faham kenapa PC Fair kali ni takde kat KL dan Penang.

Anyway, orang-orang Johor dan Melaka jangan sedih ye sebab selain PC FAIR ni, ada jugak expo IT yang lain iaitu PC EXPO.

Errrr.... tolong jangan keliru antara PC FAIR dan PC EXPO ye.. walaupun nama lebih kurang sama, tapi ia dianjurkan oleh penganjur yang berlainan. PC FAIR adalah anjuran Persatuan Industri Komputer dan Multimedia (PIKOM) manakala PC EXPO pula adalah anjuran EventMaster Exhibitions (M) Sdn Bhd.



Tarikh dan lokasi PC EXPO pulak seperti berikut:

8 Julai - 10 Julai 2011
Persada Johor, Johor Bahru
Alor Star Mall, Alor Setar, Kedah
Dewan Masyarakat Tawau, Sabah

15 Julai - 17 Julai 2011
Village Mall, Sungai Petani, Kedah

29 Julai - 31 Julai 2011
Putra World Trade Center (PWTC), Kuala Lumpur
Penang International Sports Arena (PISA), Pulau Pinang
Melaka International Trade Center (MITC), Ayer Keroh, Melaka

Kalau anda nak cari barang-barang IT dan perkakasan komputer, boleh lah berkunjung ke expo-expo berkenaan ye..

p/s : harap-harap elaun dah masuk masa PC Expo Melaka nanti.. =)

4 comments:

Srikandi Cinta said...

Pc Fair kat Melaka dah lepas, nasib baik ada Pc Expo plak nanti, huhu..

Kepada Blog Aku Bercerita penyampai maklumat terbaik!! hee~

Hazman Amini said...

huhu.. harap-harap masa PC Expo nnti elaun dh masuk.. boleh borong banyak2.. hehe.. :D

Neechee ^_^ said...

yg p/s tu aku suke . hehe

Hazman Amini said...

haha.. harus lah.. :)