Penulis tidak bertanggungjawab atas segala kesulitan yang timbul akibat daripada penggunaan sebarang bahan dalam blog ini. Sebarang maklumat yang tercatat dalam blog ini adalah hampir tepat pada tarikh penulisan tetapi mungkin berubah mengikut keadaan semasa.

Sekiranya ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila tuliskan di ruangan komen atau e-melkan kepada penulis. Komen anonymous dibenarkan, tetapi anda digalakkan untuk meninggalkan komen dengan mendaftar masuk akaun Google atau Blogger masing-masing.

Sebarang komen yang tidak berpatutan atau difikirkan tidak sesuai akan dibuang selaras dengan Akta Keterangan (pindaan 2012) di mana pemilik blog bertanggungjawab terhadap segala komen yang disiarkan.

Pemilik rumah penginapan atau homestay juga dibenarkan tulis iklan di ruangan komen. Terima kasih. =)

Tuesday, March 22, 2011

Seorang budak membeli barang kat sebuah kedai runcit. Tiba lah masa nak bayar.

Pekedai : Semua sekali tiga ringgit empat puluh sen (RM3.40).

Budak tu pun hulur empat keping duit seringgit, jumlahnya empat ringgit (RM4.00).

Pekedai : Dik, ada 40 sen tak?

Budak : Tak de la bang. (sambil seluk2 kocek).

Pekedai tu dengar ada bunyi duit syiling dalam kocek budak tu. Dia pun tanya.

Pekedai : Eh, tu ada bunyi duit syiling banyak-banyak tu. Takkkan takde 40 sen?

Budak : Tak de la. Dalam kocek ni semua duit sepuluh sen. =P

4 comments:

Miss Zati (^___^) said...

haha.. agk sengal disitu.. haa.. "budak" tu student cikgu man ker? hehe.. :)

Hazman Amini said...

haha.. xde lah.. x kenal sape.. tadi terdengar kat 7-eleven tangkak jaya ni haa.. hu3.. =)

intan syakira said...

haaa..terbaik lah the owner of this blog.. skrg nie dh dapat hint cket2.. lame dh nk pegi alamanda.. so far, spanjang aku stdy kt ukm ni.. aku baru pegi mid valley. berjaya times square.. tp rileks la.. first year kan..kikiki..deep in my heart.. wanna go to alamanda aftr this !!ahaks..

Hazman Amini said...

terima kasih.. sekarang bas nadiputra ada jadual laluan bas yang terkini kalau tak silap.. boleh rujuk laman web putrajaya holdings untuk maklumat lanjut. :)