Penulis tidak bertanggungjawab atas segala kesulitan yang timbul akibat daripada penggunaan sebarang bahan dalam blog ini. Sebarang maklumat yang tercatat dalam blog ini adalah hampir tepat pada tarikh penulisan tetapi mungkin berubah mengikut keadaan semasa.

Sekiranya ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila tuliskan di ruangan komen atau e-melkan kepada penulis. Komen anonymous dibenarkan, tetapi anda digalakkan untuk meninggalkan komen dengan mendaftar masuk akaun Google atau Blogger masing-masing.

Sebarang komen yang tidak berpatutan atau difikirkan tidak sesuai akan dibuang selaras dengan Akta Keterangan (pindaan 2012) di mana pemilik blog bertanggungjawab terhadap segala komen yang disiarkan.

Pemilik rumah penginapan atau homestay juga dibenarkan tulis iklan di ruangan komen. Terima kasih. =)

Friday, October 15, 2010

Pecah rekod :P

Sesuatu perkara yg kita selalu buat, yg sudah menjadi rutin kita... tak kisah la rutin harian ke rutin bulanan... kalau kita sudah terbiasa, mesti terasa lain mcm kan bila tiba-tiba ada sekali kita tertinggal atau tak buat?...

Hari ni, ramai kwan2 IPG ni jumpa sy dengan wajah terkejut... mengapakah? (sy tau kenapa)...

Kepada kawan2 sy kat IPG ni, sila lah kena heart attack beramai-ramai ye bila sudah baca entri ini... kerana hari ini sesuatu yang mengejutkan telah berlaku... :P

Minggu ni adalah minggu ke 23 sy berada dalam PPISMP semester 3 ni... dan minggu ni, pecah lah rekod kepulangan saya ke Tangkak selama 22 minggu berada di sini... percaya atau tak, sepanjang 22 minggu tu, sy tak pernah miss balik Tangkak yg tercinta tu... ini la minggu pertama sy tak balik dalam sem 3 ni... haha... (sila berikan tepukan yang gemuruh ye)...

 bila kenang2 balik, mcm x percaya pulak... ye la, Batu Pahat dengan Tangkak bukan dekat... jauh tau... sehala je dah berapa KM ntah...

Tangkak - Muar  : 26 km
Muar Batu Pahat : 50 km
========================
JUMLAH          : 76 km
===========================

Jauh x?... jauh kn? maksudnya klau sy pergi balik, sy dh pergi sejauh 152 km... kalau sebulan? darab la sendiri...

Ni la bas yang setia membawa sy balik hampir setiap minggu... (^^,)

Esok ada hal sikit, so hari ni tak boleh balik... entah... rasa sayu gak... rindu jugak sgt3 kat budak ini:


Rasa bersalah pulak tak balik ye... mesti beliau tengah tunggu sy kat rumah... tak pe la... nnti kalau sempat sy blik ye... :)

3 comments:

Zakiah Adun said...

hebat tiap2 minggu nk blk... hehe

Anonymous said...

tulah man, time aqu balik ko x balik... kat mane lah ko skrang ni

tnal_gaga said...

giler dasat ko man....tep2 mgu balek....terbaik laa..haha...:p