Penulis tidak bertanggungjawab atas segala kesulitan yang timbul akibat daripada penggunaan sebarang bahan dalam blog ini. Sebarang maklumat yang tercatat dalam blog ini adalah hampir tepat pada tarikh penulisan tetapi mungkin berubah mengikut keadaan semasa.

Sekiranya ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila tuliskan di ruangan komen atau e-melkan kepada penulis. Komen anonymous dibenarkan, tetapi anda digalakkan untuk meninggalkan komen dengan mendaftar masuk akaun Google atau Blogger masing-masing.

Sebarang komen yang tidak berpatutan atau difikirkan tidak sesuai akan dibuang selaras dengan Akta Keterangan (pindaan 2012) di mana pemilik blog bertanggungjawab terhadap segala komen yang disiarkan.

Pemilik rumah penginapan atau homestay juga dibenarkan tulis iklan di ruangan komen. Terima kasih. =)

Wednesday, October 13, 2010

Arini takde apa2...

Tadi petang xde kelas... so sy teman kwan sy pegi klinik...



Tujuan kami adalah Klinik Kesihatan Batu Pahat...

Klinik Kesihatan Batu Pahat ni terletak kat Jalan Kluang... ia terletak dekat dengan bulatan Simpang Rantai... kalau korang kat bulatan tu, ambik jalan ke arah Kluang, pastu tak sampai 300 meter dah nampak klinik ni kat sebelah kanan... kalau dari arah Kluang atau dari simpang masjid (jalan muar), klinik ni terletak di sebelah kiri...





Klinik ni baru bukak masa sy sem 2.... sy tak pernah sekali pun masuk ke sini... ye la... orang jarang sakit kan... hahaha~ (riak gile)... :P

Tapi sy rasa perkhidmatan kat klinik ni adalah paling pantas antara klinik2 kesihatan kerajaan yang sy pernah pergi... serius, masa yg kawan sy tu ambik untuk dapatkan rawatan kejap je... x sampai 40 minit pun... siap jumpa doktor, pasang bandage pastu pegi farmasi lagi amik ubat... disebabkan siap awal sangat, maka kitorang pun pergi la minum air batu campur (ABC)  kat sebelah bus stand Batu Pahat... sedap dan murah, RM1 je... nyum2... (lupa pulak nak ambik gambar)...


Sebab tak tau nak buat apa, menimbun gambar sy snap... :P

Pagi tadi, xde tutorial... so lepas solat Subuh, sy baring2 kejap, pastu terlelap... bangun2 je dh pukul 8.55, kelas pukul 9... pastu sy pegi la mandi, lebih kurang 15 minit sy dah balik bilik... tengok jam dah pukul 9.11, sy tengah nak pakai baju tapi tetiba sakit perut... sy pun pergi la menyahut seruan alam... 2 kali ulang-alik gi bilik air, then tengok jam dah 9.25... agaknya nak pergi kelas mcm x sempat dan x berbaloi sebab kelas tu jauh, kat kompleks KH... kalau sy pergi, duduk kejap x sampai stengah jam, dh kena patah balik ke blok B untuk kelas seterusnya... so sy decide takyah pegi la, pegi kelas pukul 10 je... sy pegi la tinjau2 kwan2 sy, rupanya drpd 11 orang lelaki, 2 org je yg berjaya sampai ke kelas pukul 9 tu...

Kdg2 geram jugak dengan kwan2 sekelas sy ni... asik kerja ponteng kelas je, lepak bilik,, tidur... bukan sy marah kalau diorang nak ponteng... sukahati diorang la kan nak pergi kelas ke taknak...  tapi nak ponteng tu agak2 la... asik muka korang je dapat rehat2 melepak kat bilik... fikir la orang lain sikit... sekali-sekala kitorang nak ponteng jugak... so time giliran kitorang ponteng tu korang pergi la kelas... ini tidak... kitorang gi kelas, korang ponteng... kitorang ponteng pun korang ponteng jugak... x kesian ke kat lecturer tu, mengajar kelas kosong?... mcm mengajar hantu pulak... so gilir2 la ye kalau nak ponteng... orang lain pun nak rehat jugak... huhuhu~

Time nak gi kelas pukul 10, sy call dak kelas sy, nak tanya kelas kat mana... tetiba je kena sound sebab tak gi kelas... antara ayat yg sy ingat:

"Tak nak la bgtau kelas, biar takyah masuk kelas, biar semua attendance kosong"...

Ish2... apakah salahku, pagi2 dh kena sound... pantang aku orang sound aku pagi2, spoil mood aku, so aku sound balik...

"Aiii.... orang lain tu lagi selalu ponteng, hari2 ponteng boleh pulak ko backup... aku skali sekala ponteng pun ko nak sound apahal?!!"

Dy jawab... "ye la, sebab ko kan orang penting..."... orang penting? ye... sy tahu... sebabnya, laptop sy slalu digunakan untuk presentation...

Actually sy tak suka sangat bila orang lain terlalu bergantung kepada laptop sy time nak present... sy bukan AJK laptop atau yg sewaktu dengannya... so kalau sy ponteng pun, diorang tak boleh salahkan sy kalau xde laptop nak present... laptop sy bukan laptop kebajikan... dan laptop sy ni pun bukannya elok sangat... sejak akhir2 ni dah banyak meragam, asik kerja mati secara tiba2 je... sepatutnya orang yang nak present tu yang patut bersedia dengan laptop diorang in case sebarang perkara tak diduga berlaku, contohnya mcm td la... tetiba sy x dtg... kalau dah tahu hari ni nak present, pandai2 la bawak laptop sendiri... memang la aku bawak laptop tiap2 hari, in case kalau tetiba ada nak guna ke, klau tetiba lecturer nak present apa2 ke... tapi jangan la terlalu bergantung pada laptop yg satu ni... lgpun apa guna korang beli laptop mahal2 kalau setakat letak kat bilik sampai bersawang?... baik korang beli desktop, lagi best buat main game... boleh upgrade sesuka hati lagi kn... haha~

Aku tulis benda ni jangan pulak korang anggap aku tak bagi korang guna laptop aku lagi... boleh je kalau nak guna... tapi jangan la terlalu berharap pada aku sebab aku bukan baik sangat... kdg2 tu aku nak ponteng jugak skali2 kn... :)

2 comments:

Chik Hana said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

kata2 perempuan memang sangat tidak boleh dipercayai...
kalu bab buat cerita nombor satu, suatu hari buku akan bertemu ruas juga... nanti ko thu lah...