Penulis tidak bertanggungjawab atas segala kesulitan yang timbul akibat daripada penggunaan sebarang bahan dalam blog ini. Sebarang maklumat yang tercatat dalam blog ini adalah hampir tepat pada tarikh penulisan tetapi mungkin berubah mengikut keadaan semasa.

Sekiranya ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila tuliskan di ruangan komen atau e-melkan kepada penulis. Komen anonymous dibenarkan, tetapi anda digalakkan untuk meninggalkan komen dengan mendaftar masuk akaun Google atau Blogger masing-masing.

Sebarang komen yang tidak berpatutan atau difikirkan tidak sesuai akan dibuang selaras dengan Akta Keterangan (pindaan 2012) di mana pemilik blog bertanggungjawab terhadap segala komen yang disiarkan.

Pemilik rumah penginapan atau homestay juga dibenarkan tulis iklan di ruangan komen. Terima kasih. =)

Tuesday, November 1, 2011

Nostalgic loco - 24123. =)

Saje-saje nak upload gamba nih.

Tren ni menghala ke Johor Bahru. Kosong kut.
Ada 11 gerabak (termasuk Kiriman Ekspres dan generator).
Tren yang sama. Kali ni menuju utara. *gambar last ni snapshot dari video, so x berapa clear. =)
Menjalankan tugas sebagai Ekspres Sinaran Selatan, perjalanan Woodlands - Kuala Lumpur. Bertolak dari JB Sentral jam 1418 hrs dan lalu kat sini pukul 1422 hrs.

Pertama kali saya jumpa lokomotif yang unik ni.

Kelas : 24
Nombor : 24123
Nama : Tok Naning

Uniknya sebab ia dicat warna merah menyerupai lokomotif kelas 22 yang digunakan sekitar tahun 1970-an. Tak pasti ada berapa buah set enjin yang dicat macam ni, tapi rasanya tak banyak. Jarang jumpa lokomotif warna merah ni. Kebanyakannya dicat warna kelabu dan ada line tepi je. Nampak nostalgik kan?. Sekarang lokomotif kelas 22 pun dah tak digunakan lagi. :)

No comments: