Penulis tidak bertanggungjawab atas segala kesulitan yang timbul akibat daripada penggunaan sebarang bahan dalam blog ini. Sebarang maklumat yang tercatat dalam blog ini adalah hampir tepat pada tarikh penulisan tetapi mungkin berubah mengikut keadaan semasa.

Sekiranya ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila tuliskan di ruangan komen atau e-melkan kepada penulis. Komen anonymous dibenarkan, tetapi anda digalakkan untuk meninggalkan komen dengan mendaftar masuk akaun Google atau Blogger masing-masing.

Sebarang komen yang tidak berpatutan atau difikirkan tidak sesuai akan dibuang selaras dengan Akta Keterangan (pindaan 2012) di mana pemilik blog bertanggungjawab terhadap segala komen yang disiarkan.

Pemilik rumah penginapan atau homestay juga dibenarkan tulis iklan di ruangan komen. Terima kasih. =)

Saturday, November 20, 2010

Lawak dalam bas... =)

Arini nk kongsi satu cerita yg berlaku ari Selasa, 16 November aritu.

Jam 3 petang sy sedang menanti bas untuk balik ke Tangkak. Lebih kurang jam 3.25 ptg, bas ke Tangkak/Kuantan sampai. Lalu sy dan  penumpang2 lain naik lah ke atas bas.

Nombor tempat duduk dilekatkan kat dinding bas (bawah tingkap), so kalau x tengok betul2 memang x perasan ada nombor kat situ... nampak mcm xde nombor tempat duduk je.

Lalu terjadilah dialog ini...

Penumpang       :  Pakcik, seat takde nombor ke? (sambil mencari2)
Pemandu bas    :  Eh. Ade lah... tengok betul2...
Penumpang       :  Takde pun pakcik. Boleh duduk mana-mana je ke?
Pemandu bas    :  Ha'ah... boleh... duduk la mana-mana... atas bumbung pun boleh...

Pastu kami ramai2 tergelak dalam bas tu... (^^,)




** Pakcik driver bas Cepat Ekspres itu memang seorang yg peramah dan kelakar. Sy slalu naek bas dy. =)

1 comment:

aswadi said...

man lawaknye....hahahahahahahaaaa