Penulis tidak bertanggungjawab atas segala kesulitan yang timbul akibat daripada penggunaan sebarang bahan dalam blog ini. Sebarang maklumat yang tercatat dalam blog ini adalah hampir tepat pada tarikh penulisan tetapi mungkin berubah mengikut keadaan semasa.

Sekiranya ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila tuliskan di ruangan komen atau e-melkan kepada penulis. Komen anonymous dibenarkan, tetapi anda digalakkan untuk meninggalkan komen dengan mendaftar masuk akaun Google atau Blogger masing-masing.

Sebarang komen yang tidak berpatutan atau difikirkan tidak sesuai akan dibuang selaras dengan Akta Keterangan (pindaan 2012) di mana pemilik blog bertanggungjawab terhadap segala komen yang disiarkan.

Pemilik rumah penginapan atau homestay juga dibenarkan tulis iklan di ruangan komen. Terima kasih. =)

Monday, May 3, 2010

Sangat terkilan...

Aku ada seorang kawan... kami memang rapat... pegi kelas sama-sama... pegi makan sama-sama... pegi keluar bandar sama-sama (tempat favourite masa tu adalah BP Mall)... bak kata orang, di mana ada aku, di situ ada dia... dan begitulah sebaliknya...

Tapi itu dulu... sekarang tidak lagi... biasalah... bak kata pepatah, sekali air bah, sekali pantai berubah... aisehh... betul ke peribahasa ni... tak kesahlah... huhu~ :p

Dulu, Kami selalu main game guna LAN. Dan kami akan bermain game tersebut dengan gembira sehingga selesai, dan kebiasaannya akan mengulangi dengan pusingan baru sehingga puas. Sekarang, Jarang sekali dapat main game dengan dia. Dan masa main game, tiba-tiba kekasih hati dia call... dan dia tinggalkan aku main sorang2... nasib baik menang... Tak kisahlah... mungkin awek dia tu lagi penting daripada game... aku tak kisah la dan tak marah pun...

Dulu, Kami selalu pergi ke bandar bersama... biasanya kitorang akan merayau-rayau sekitar bandar tu selama mungkin... kitorang biasanya akan keluar petang dan balik malam. Sekarang, Kadang2 masih keluar bersama... tapi aku memang tak tahan bila keluar dengan dia... sebab setiap masa dia akan berkata "Man, jomlah balik maktab cepat, awek aku nak call ni"... ataupun "Man, jom balik cepat, awek aku suruh balik cepat"...
Situasi ni kerap kali berlaku menyebabkan aku dah taubat nak keluar dengan dia lagi...

Sebenarnya ada lagi peristiwa yang berlaku bukan saja antara dia dan aku, malahan juga antara dia dan dak kelas aku... contohnya meninggalkan mesyuarat kelas semata-mata nak bercakap dengan awek dia melalui telefon... tak datang kelas kerana nak keluar jalan-jalan dengan awek dia, padahal giliran presentation kumpulan kitorang waktu tu... dan lain-lain lagilah... dan sememangnya anda juga pasti dapat agak, hubungan antara aku dengan dia sudah semakin renggang... tak kisahlah, aku tak mati pun kalau takde kawan macam dia... dan aku tak perlukan pun kawan spesies tu...

Di sini aku nak berterus terang, kalau dia fikir yang dia boleh hidup dengan awek dia sahaja tanpa kawan-kawan di sisi dia, cubalah buat... aku nak tengok berapa lama dia boleh tahan... dan aku nak tengok berapa jauh awek dia boleh tolong dia...

Mintak maaf, aku menulis ini bukanlah untuk memalukan sesiapa... cuma untuk berkongsi sahaja, dan sebagai nasihat kepada kawan2 lain supaya tak ikut macam si dia... tapi maaf la kalau ada yang terasa... dan aku sememangnya mengharapkan agar dia membaca entri ini, supaya dia tak terus hanyut dalam lembah percintaan yang belum tentu kekal tu... tetapi yang akan kekal lama sebenarnya adalah persahabatan...

Kepada beliau, andainya ko baca atau terbaca entri ini, sedarlah sikit... tak payah nak berlagak sangat kalau ada awek pun... walaupun awek ko kaya mana pun, ke mana la sangat harta tu ko boleh bawak... dan aku tak kisah kalau ko nak kumpul berapa ramai awek2 dan gundik2 pun, yang penting persahabatan jangan dilupakan... faham tu... dan yang paling penting, BUKAN KO SORANG JE ADE AWEK, ORANG LAIN PUN ADE AWEK JUGAK. SO TAKYAH LA NAK BANGGE SANGAT ADE AWEK TU, BODO...

Ok la... chow... =)

5 comments:

AsiP said...

trbaek man
aq sokong
kwn lg pnting dr aweks
fuck off la pd mamat tu
fuck abis

Hazman said...

Tau takpe... ntah ape yg dy gile sangat kat pompuan tu... mcm la leh kekal lama... takpe2... kita try tengok cmne dy leh idup dengan awek dy tu tanpa kawan2... hahaha~ ;)

AsiP said...

tau xpe
cm die sorg je ade awek
cm kimak je
huh!

hannahunny said...

saba man .
rmi lg kwn kau yg de kt skeliling kau yg lebey m'hargai kau .

GameMaker said...

aku ada disini man..=))